El e ADI! Deşi nu va putea fi prezent la miting în 23 aprilie (cele 240 de ore nu se lucrează singure) a ţinut să îşi manifeste susţinerea aşa cum a avut ocazia. Fii ca ADI!  Vino la miting în 23 aprilie şi SUSŢINE PROIECTUL DE LEGE PRIVIND STATUTUL PERSONALULUI FEROVIAR! Sau dacă eşti de serviciu … susţine STATUTUL printr-un mesaj adresat televiziunilor / publicaţiilor locale şi naţionale.

Pentru un om care lucrează cca. 240 de ore pe lună, necesitatea unui statut profesional este evidenta. Chiar şi pentru cei care lucrează în regim normal de lucru (în tură sau la 8 ore), specificul activităţii feroviare manifestat prin solicitarea neuropsihică, lucrul la temperaturi extreme (atât vara cât şi iarna), condiţiile de muncă, mai proaste decât cele de la începuturile căii ferate impun necesitatea unui STATUT profesional al lucrătorilor din transporturile feroviare.

Acest STATUT există sub forma unui proiect de lege aflat în prezent blocat la Camera Deputaţilor, după ce a fost adoptat tacit de către SENAT.

Încă de la introducerea pe circuitul legislativ au avut loc discuţii cu senatori şi deputaţi în Parlamentul României. Toţi promit, însă STATUTUL stagnează.

În ultimii 3 ani, decesele în rândul salariaţilor feroviari pe Sucursala RCF Braşov reprezintă cca. 1 % din numărul total de personal, din care 50% cu vârste cuprinse între 40 şi 50 ani. Cca 40% din salariaţi se confruntă cu boli cardio-vasculare. Vom reveni la aceste aspecte generate posibil şi de regimul de muncă, condiţiile de muncă şi / sau condiţiile de salarizare şi grija zilei de mâine.

În data de 23 aprilie 2018 (Ziua Feroviarilor) ca avea loc la Bucureşti un miting pentru susţinerea proiectului de lege privind STATUTUL PERSONALULUI FEROVIAR, proiect de lege care încearcă să regleze inechităţile create de HG nr. 1.284/2011 privind încadrarea în condiţii speciale de muncă.

Ţinând cont de specificul activităţii şi de datele statistice este imposibil pentru salariaţii feroviari care participă la siguranţa circulaţiei să deţină avize medicale APT şi să ajungă la vârsta de pensionare de 65 de ani.

 

TU ai nevoie de STATUT! STATUTUL are nevoie de tine! Fii prezent la miting în 23 aprilie!

 

Inregistreaza-te:

Logout
Facebook Profile