Trenul regal a poposit pentru o saptamana in Gara de Nord din Bucuresti. Am profitat de ocazie sa il mai vizitez o data si sa il pozez pe nea Gica, mecanicul.

“Trenul Regal a fost inaugurat în anul 1928 şi a fost gândit ca un mijloc de transport pentru Regele Ferdinand Întregitorul şi Regina Maria, în vizitele lor numeroase pe teritoriul României Mari. Fabricat în Italia la solicitarea statului român, el a ajuns în depourile bucureştene la un an după moartea regelul. Primii zece ani din istoria trenului sunt legaţi de Regina Maria, de Regele Mihai, de Principesa Mama Elena şi, desigur, de Regele Carol al II-lea.

Cu Trenul Regal s-au efectuat vizite de Stat în ţările vecine, s-au vizitat comunităţi urbane şi rurale. Trenul a fost, de atunci încoace, un mijloc de a face legătura între Coroana şi comunităţile locale, dar şi un simbol al statului român.

În anii 1940, Regele Mihai, alături de Regina Elena, a folosit Trenul Regal în foarte multe ocazii. Al Doilea Război Mondial a făcut ca Suveranul, alături de Regina-mamă, să petreacă nenumărate clipe alături de oameni, de comunităţi, de familii româneşti.” ASR Radu, Principe al României

Inregistreaza-te:

Logout

Facebook Profile